In 1918, un tanar japonez cu o ambitie de a face whisky autentic a plecat singur in Scotia pentru a dezvalui secretul fabricarii de whisky, acest tanar a fost Masataka Taketsuru, fondatorul distileriei Nikka Whisky. Avand in vedere sansa de a merge in Scotia, Masataka a devenit primul japonez care a stapanit vreodata cum sa faca whisky. Acesta s-a inscris la Universitatea din Glasgow unde a luat cursuri de chimie si apoi a fost ucenic in trei distilerii din Scotia, unde a invatat arta de a maestri amestecul de whisky. Cele doua caiete ale acestuia plin cu fiecare detaliu din procesul de productie a whisky-ului, au devenit ulterior ghid al Japoniei in productia de whisky.De la distilatorii japonezi Nikka vine whisky-ul lor blended Nikka Blended Whisky, un nume simplu, o sticla minimalista, o eticheta rafinata, accentul fiind pus aici pe amestecul special facut cu fructe intense si note de vanilie, toate foarte bine echilibrate, acesta fiind un punct perfect de intrare in lumea whisky-ului Japonez.Miros: Foarte curat si proaspat cu note florale, note de portocale, condimente si accente de stejarGust: O textura bogata si un gust subtil floral cu note de condimente dulci alaturi de un indiciu de floralitateFinish: Finish-ul este unul floral, curat si uscat
